ZAGOSPODAROWANIE KUCHNI

W takim przypadku szczególnie należy zadbać 0    właściwe zagospodarowanie kuchni i — o ile dłu­gość jednej ściany pozwoli — rozwiązać wzdłuż niej całość ciągu roboczego, traktując ciąg przy drugiej ścianie jako dodatkowy, pomocniczy, zwykle zresztą bardzo przydatny. Jeżeli ściana jest za krótka, należy ciąg rozerwać między miejscem wstępnej obróbki a miejscem- mycia. Wtedy przynajmniej zasadniczy fragment procesu będzie miał przebieg nie zakłóco­ny. Budowę ciągu przy jednej ścianie rozpoczyna się od zlewozmywaka, poprzez główne miejsce pracy trzon kuchenny, aż do miejsca wykończania włącz­nie. Na drugiej ścianie pozostanie szeroko rozbudo­wane miejsce przechowywania, gromadzenia i wstęp­nej obróbki produktów.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)