WYMIARY CIĄGU W KUCHNI

Uporządkowany, logiczny, zgodny z tokiem pracy w kuchni ciąg stanowisk tworzy wspólną płaszczyznę, w obrębie której umieszczone są takie urządzenia, jak zlewozmywak, trzon kuchenny i szafki do przechowy­wania sprzętu potrzebnego w czasie wykonywania czynności przy poszczególnych stanowiskach pracy, lym miejscem przechowywania są dolne szafki, któ­rych połączone blaty tworzą płaszczynę roboczą, oraz zawieszone nad nimi — szafki kredensowe. Spróbujmy określić wymiary tego ciągu. Jako wiel­kość pomocniczą przyjmijmy 85 cm, gdyż tyle prze­ciętnie wynosi wygodny zasięg rąk osoby pracującej na stojąco przy jednym stanowisku pracy.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
© Wszelkie prawa zastrzeżone