WEDŁUG RODZAJÓW CZYNNOŚCI

Jeżeli potrafiliśmy wyodrębnić i uszeregować poszcze­gólne stanowiska pracy, według rodzajów czynności na nich wykonywanych, to już niewielkiego wysiłku trzeba, aby zastanowić się i pogrupować nasze więk­sze i drobniejsze sprzęty kuchenne według dwu pod­stawowych zasad: do każdej pracy odpowiedni sprzęt J każdy sprzęt tam, gdzie się go najczęściej używa. Jak z tego wynika, w naszej kuchni powinniśmy miec nie tylko jeden ostry nóż, ale kilka – o różnych kształtach i wielkościach, zależnie od przeznaczenia: nóż-jarzyniak, nóż do sprawiania ryb i drobiu, nóż do pieczywa, nóż do wędlin, nóż do cytryny i nóż do sa.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)