USZEREGOWANIE STANOWISK

W  prawidłowym uszeregowaniem stanowisk pracy wiąże się jeszcze dalsza, bardzo ważna sprawa; w języku „warsztatowym” nazywa się. to oprzyrządowa­niem, czyli wyposażeniem poszczególnych stanowisk pracy w odpowiednie .narzędzia, właściwe dla wyko­nywanych rodzajów pracy. Jeżeli chodzi o warsztat, to sprawa jest jasna i oczywista. Ale w kuchni? Nawet z bardzo pobieżnych obserwacji okaże się, że nie jest to dla wszystkich tak oczywiste lub przynajmniej ^wy­starczająco doceniane. Ileż trzeba-się „nadreptać po kuchni za potrzebnym do gotowania naczyniem, które jest np. w szafce podokiennej, lub za tasakiem leżą­cym w szufladzie stołu, i deseczką, która wisi nad pie­cem, a ile czasu pochłania stałe szukanie jedynego ostrego noża?!.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
© Wszelkie prawa zastrzeżone