SZCZEGÓLNIE WAŻNE DO OŚWIETLENIA

Szczególnie dokładnie powinny być oświetlone £ła- szczyzny pracy, na których dokonuje się ważnych w pro­cesie technologicznym czynności kuchennych — wszel­kiego rodzaju rozdrabniań i obróbki termicznej. Do­tyczy to przede wszystkim głównego miejsca pracy (nr 4) i miejsca gotowania (nr 5). Praktycznie, z. uwagi na sąsiedztwo tych stanowisk, wystarcza jedno współne źródło światła, umieszczone na ścianie nad pła­szczyzną pracy lub pod szafkami kredensowymi. W przypadku, gdy oba stanowiska zajmują dużą przestrzeń lub’ nie znajdują się przy jednej ścianie (układ załamany), należy każde z nich oświetlić od­dzielnie. Wpływ na przełamanie niechęci do zmywa­nia, ma na pewno dobre oświetlenie tego stanowiska pracy oraz ewentualne umieszczenie lustra nad zlewozmywakiem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
© Wszelkie prawa zastrzeżone