ROZMIESZCZENIE STAŁYCH URZĄDZEŃ KUCHENNYCH

Po opisaniu najczęściej spotykanych przeszkód w prawidłowym urządzeniu kuchni, lecz jednocześnie dość łatwych do pokonania, zostaną omówione rów­nie powszechne, ale już znacznie trudniejsze do usu­nięcia. Są to – uogólniając – trudności w prawidło­wym zagospodarowaniu kuchni, powstałe wskutek błędów przy projektowaniu i wykonawstwie, tak bu­dowlanym jak instalacyjnym. Najgroźniejszą sprawą jest wadliwe rozmieszczenie stałych urządzeń kuchennych, jak trzon kuchenny (węgłowy, gazowy, elektryczny) i źródło wody (zlew, kran, zlewozmywak).  Tutaj należy przypomnieć so­bie główną zasadę prawidłowe­go urządzenia kuchni, dotyczącą kolejności miejsc pracy zgodnej z technologicznym procesem pracy w kuchni.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
© Wszelkie prawa zastrzeżone