PRZECHOWYWANIE SPRZĘTU

Poza tym, nie tylko jeden uniwersalny garnek do wszystkiego, ale różne, np. do mleka, do gotowania w parze, do jarzyn, z wkładką drucianą, z pogrubio­nym dnem. Łyżki, o różnych wielkościach, kształtach i przeznaczeniu. Potrzebne są również sprzęty do roz­drabniania, jak tasak, tłuczek do mięsa, tłuczek do ziemniaków, tarki do jarzyn, maszynka do mielenia itp. Należy tak rozmieścić drobny sprzęt kuchenny i sto­łowy, żeby był zawsze „pod ręką” przy poszczegól­nych stanowiskach pracy.Do przechowywania tego sprzętu służą szafki dolnej i górnej obudowy kuchni. Tu znów należy przyjąć za­sadę. aby przedmioty częściej używane miały swoje miejsce jak najbliżej stanowiska pracy, przy którym się ich najwięcej potrzebuje; powinny stać lub leżeć „z brzegu” – jak najbardziej pod ręką.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)