POZOSTANIE W TYLE

Interesująca nas dziedzina ży­cia była właśnie tą, która zaczę­ła pozostawać w tyle. W niej po­stęp techniczny praktycznie za­czął się najpóźniej. Przetrwały do naszych czasów nie tylko for­my niektórych urządzeń, naczyń i sprzętów, wywodzące się z głębokiego średniowie­cza, ale również sposoby przestrzennego i funkcjo­nalnego organizowania -pomieszczeń kuchennych. W wielu przypadkach dotrwał również brak-zrozumienia konieczności dokonywania usprawnień. Zaistniałej sytuacji naturalnie niczym innym nie można wyjaśnić, jak tylko specyficznym układem spo­łeczno-ekonomicznym w rozwoju społeczeństw.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
© Wszelkie prawa zastrzeżone