POŁĄCZENIE POSZCZEGÓLNYCH MIEJSC

Połączenie poszczególnych miejsc pracy pozwoli oszczędniej zagospodarować powierzchnię całej kuch­ni i lepiej ją wykorzystać. Możliwe jest rozszerzenie poszczególnych płaszczyzn pracy kosztem przerw i od­stępów, jakie istniałyby migdzy tymi stanowiskami. Do­stosowanie wysokości (od podłogi) poszczególnych miejsc pracy do jednej, wspól­nej dla wszystkich umożliwi sto­sowanie w kuchni., „potokowego systemu pracy”. Nie ma wtedy konieczności przenoszenia sprzę­tów i naczyń ze stanowiska na stanowisko; można je przesuwać bez obawy* że spadną z które­goś lub że potłuką się o wysta­jącą krawędź. Do wspólnej wy­sokości płaszczyzn pracy wlicza się również płaszczyznę mycia oraz gotowania.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)