PODŁOGA W KUCHNI

Trwałość wykleiny i jej wygląd są uzależnione od twardości i równości podłoża. Wszelkie, nawet drobne nierówności od razu się uwidocznią, a po krótkim czasie ściera się w tych miejsęach powierzchnia wykleiny lub wręcz — robi się dziura. Dlatego warto dołożyć starań i wyrównać idealnie podłoże. Nawet bardzo cienka folia plastykowa — zupełnie nie podłogowa — zdaje doskonale egzamin, jeżeli została starannie przyklejona na równe podłoże. Znam przypadek, kiedy na podłogę wyklejoną uprzednio tzw. gumolitem, który trudno utrzymać w porządku, naklejono za pomocą „lino- kitu” cienką folię galanteryjną,, odwracając ją bardziej błyszczącą stroną do wierzchu. Taką podłogę można z łatwością zamiatać i zmywać, wygląda przy tym estetycznie i jest tfwała.Wszystkie te zabiegi, konieczne przy realizacji prawidłowego urządzenia kuchni, wymagają sporo wysiłków i kosztów, ale opłacają się potem wielokrotnie w czasie ubytkowania.