OSZCZĘDNOŚĆ MIEJSCA

Ponieważ staramy się również, aby w głównym miejscu pracy mieć możność wykonywania czynności na siedząco — a więc pod płaszczyzną pracy zostawia­my wolną przestrzeń na nogi i    ewentualnie montujemy drugą, dodatkową wysuwa­ną płaszczyznę’roboczą — dlatego w tym miejscu naj­łatwiej zlikwidować wynikającą różnicę wymiarów przez przecięcie tylko płyty roboczej, bez konieczności piło­wania samej szafki. W małej kuchence, gdzie ze względu na oszczęd­ność miejsca do przechowywania produktów nie sto­suje się wolnej przestrzeni pod płaszczyzną w głów­nym miejscu pracy, należy postąpić podobnie. Płasz­czyzny pracy dopasowuje  się-dokładnie, natomiast przestrzeń uzyskaną z różnicy wymiarów między szaf­kami zostawiamy i zależnie od tego, gdzie uda nam się zrobić to najzręczniej — przeznaczamy na schowek na ściereczki, na stolnicę lub nawet na bardzo płaską tacę (jeżeli ta różnica jest niewielka).


Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)