NAJWAŻNIEJSZE PRACE

Nierzadko w tym miejscu otrzymuje się już całko­wicie gotową potrawę, którą bezpośrednio stąd moż­na podać do spożycia, no chociażby dla przykładu – sałatkę z pomidorów z cebulą. Mimo to^ większość pro­duktów przygotowanych .w tym miejscu, trzeba pod­dać obróbce termicznej, aby stały się potrawą. Jednak najważniejsze prace przygotowawcze, zwią­zane z kulinarnym zabiegiem, dokonywane są właśnie na tym odcinku. Jak już dawno obliczono około 70% czynności w procesie przygotowywania posiłków ma miejsce przy omawianym stanowisku pracy. Można się Sprzeczać czy obecnie, z uwagi na większą ilość konserw i półproduktów żywieniowych, które przygo­towuje nam współczesny przemysł, procent ten zmniej­szył się, czy. zwiększył i o ile.

 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
© Wszelkie prawa zastrzeżone