NAJCZĘSTSZE WYKROCZENIA

Najczęstsze wy­kroczenia budowlanych i projek­tantów dotyczą właśnie zanied­bania tej podstawowej zasady. Na rysunku obok pokazano typowy rozkład takiego rozwią­zania zwłaszcza w budynkach starszych (przedwojennych i z pierwszych lat odbudowy).Pomimo dość dużej powierzch­ni kuchni (zwykle od 7-10 m) nie można urządzić jej prawidło­wo, a ta duża powierzchnia w tym przypadku staje się dodat­kowym mankamentem, powodu­jącym konieczność „biegania i kręcenia się”, gdyż nie można ustawić poszczególnych miejsc pracy w jeden ciąg zgodny z technologicznym tokiem pracy.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)