CZĘŚCIEJ UŻYWANIE SPRZĘTY

Najlepiej przyjąć taki podział: cięższy i większy sprzęt chować do szafek dolnych, mniejszy i lżejszy — do górnych lub do szuflad. Częściej używane sprzęty powinny być umieszczone na górnych półkach dolnych szafek i w górnych szufladach oraz na dolnych półkach szafek kredensowych, po prostu dlatego, że jest tu łatwiejszy dostęp — mniej schylania się lub wspinaczki. Ponieważ na ogół w naszych małych kuchniach jest niewiele miejsca na przechowywanie tego niezbędne­go wyposażenia, należy bardzo starannie przemyśleć sobie, co naprawdę jest konieczne i nie zbierać nie mających zastosowania przedmiotów, które często trzy­ma się dlatego, że się do nich przyzwyczailiśmy, oraz zastanowić się nad jak najlepszym wykorzystaniem miejsca na przechowywanie.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)