CIĄG ROBOCZY

Najkrótszy ciąg stanowisk pracy wtedy wyniesie: chłodziarka 60 cm, zlew jednokomorowy,  40 cm, główne miejsce pracy  60 cm, kuchenka – 30 cm, miejsce odstawiania potraw — 40 cm, czyli razem 2 m 30 cm. Tak zorganizowany ciąg kuchen­ny jest prawidłowy, ale ma za­stosowanie tylko dla bardzo ma­łej rodziny, nie prowadzącej peł­nego gospodarstwa.innym schematem jest układ kuchenny w kształcie litery „L”.Ciąg roboczy załamuje się wzdłuż dwu ścian ku­chni, stąd podobieństwo do litery „L’\ Taki układ skraca, chociaż w niewielkim stopniu, drogę wzdłuż ciągu płaszczyzn roboczych, poza tym daje często możliwość powiększenia poszczególnych stanowisk pracy. Pozwala również zagospodarować prawidłowo nawet tak małe pomieszczenie jak pokazane na ry­sunku, gdzie żadna ze ścian nie ma długości 2,30 m, która została określona jako minimum długości cią­gu płaszczyzn roboczych przy omawianiu kuchni jed­norzędowej.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)