CEL PRZESTRZENI

Właśnie w związku z wykorzystaniem każdej nada­jącej się na ten cel przestrzeni, wrócę jeszcze na chwilę do głównego miejsca pracy.Powszechnie wiadomo, że w pracach kuchennych należy starać się największą ich ilość wykonywać w pozycji siedzącej. Na pewno słuszne stwierdzenie i my też tak urządźmy naszą kuchnię, aby szczególnie przy tym stanowisku pracy móc pracować siedząc. Należy więc dążyć do tego, aby pod płaszczyzną pracy była wolna przestrzeń na nogi i postarać się albo o od­powiednio wysoki stołek, najlepiej obrotowy z opar­ciem we właściwym miejscu 1 z oparciem dla stóp, albo o drugą, niższą (wysuwaną) płaszczyznę pracy, do wykorzystywania przy pomocy* stołka normalnej wyso­kości. Obok, najlepiej z prawej strony, potrzebna jest mała szafka z szufladami na przechowywanie potrzeb­nego tu sprzętu, głównie do rozdrabniania. Tak po­winno wyglądać główne miejsce pracy.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
© Wszelkie prawa zastrzeżone