BRUDNE NACZYNIA

Są gospodynie, które potrafią w czasie gotowania posiłku znaleźć wolną chwilę na „likwidowanie od rę­ki” brudnych naczyń. Sprzyja temu prawidłowe usytuo­wanie miejsc pracy. Przecież tuż obok głównego miej­sca pracy znajduje się miejsce mycia, a podczas goto­wania, czy innego zabiegu obróbki termicznej, są przerwy, które można wykorzystać na mycie zbędnego już sprzętu i naczyń. Nie zostanie wtedy na koniec ogromna sterta, która może zniechęcić najgorliwszą osobę. Tym niemniej, zawsze po zakończeniu procesu przygoto­wań i po spożyciu posiłku po­zostaje spora ilość naczyń do umycia. Otóż jeżeli został prawidłowo zorganizowany ciąg przygotowy­wania posiłków to i automatycz­nie jest ułatwione zadanie w procesie sprzątania.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)